Επιλέγοντας Τέντα Με Βάση Τις Ανάγκες Μου

ΠΟΙΑ ΤΕΝΤΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους αποφασίζουμε να τοποθετήσουμε τεντα στο μπαλκόνι ή τη βεράντα μας. Ο πιο βασικός είναι ότι μας προστατεύει από τον ήλιο το καλοκαίρι και τον αέρα και τη βροχή το χειμώνα εξοικονομώντας έτσι ενέργεια για την ψύξη του χώρου μας. Ένας ακόμη λόγος για να βάλουμε τεντα είναι ότι με αυτόν τον τρόπο ο εξωτερικός χώρος του σπιτιού μας γίνεται πιο λειτουργικός αφού είναι «προστατευμένος» από τον ήλιο με αποτέλεσμα να μπορούμε να τον απολαύσουμε περισσότερο. Πόσα και ποια είδη τέντας όμως υπάρχουν;

Οι τέντες χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες, ανάλογα με τη μορφή τους και τη μέθοδο κίνησης που διαθέτουν. Ξεκινώντας με το διαχωρισμό σύμφωνα με τη μορφή τους, συναντάμε τέντες με σπαστούς βραχίονες, με σταθερούς οδηγούς, τέντες κασετίνες, κάθετης μορφής και τέντες καποτίνες.

Η τεντα με σταθερούς οδηγούς είναι η πιο συνηθισμένη και διαδεδομένη μορφή τέντας αφού αποτελεί έναν πολύ καλό συνδυασμό εμφάνισης, λειτουργικότητας και αντοχής και τη συναντάμε τόσο σε κατοικίες όσο και σε επαγγελματικούς χώρους. Το χαρακτηριστικό της είναι οι σωλήνες στήριξης που είναι κατασκευασμένοι από σίδηρο ή αλουμίνιο και στηρίζονται συνήθως στα κάγκελα του μπαλκονιού.

Η τεντα με σπαστούς βραχίονες έχει σημείο στήριξης την οροφή και ενδείκνυται για όλους τους τύπους των μπαλκονιών ενώ το γεγονός ότι οι βραχίονες «μαζεύουν» δίνει τη δυνατότητα να μη χάνεται η θέα από τη βεράντα μας. Οι τέντες κασετίνες στηρίζονται στον τοίχο και έχουν το πλεονέκτημα ότι προστατεύουν τόσο το ύφασμα όσο και το μηχανισμό στήριξης από τις καιρικές συνθήκες, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η διάρκεια ζωής τους.

Οι τέντες κάθετης μορφής χαρίζουν προστασία από τον ήλιο και τον αέρα ενώ είναι ιδανικές για κάθε χώρο αφού μπορούν άνετα να τοποθετηθούν ακόμη και στα μικρά πλαϊνά σημεία του μπαλκονιού. Τέλος, οι τέντες καποτίνες ενδείκνυνται για να προστατέψουν παράθυρα και βιτρίνες από τον ήλιο και τη βροχή.

Σε αυτό το σημείο να συμπληρώσουμε ότι ανάλογα με τη μέθοδο κίνησης μια τεντα μπορεί να ανοιγοκλείνει χειροκίνητα ή μέσω μηχανισμού με το πάτημα ενός κουμπιού ή με το τηλεχειριστήριο. Ειδικά με την τοποθέτηση μηχανισμού εξασφαλίζουμε το σωστό άνοιγμα της τέντας μας αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο την αντοχή της.

Πρέπει να είναι απορροφητικές Ζητήστε μας να σας προτεινουμε χοντρό πανί που να απορροφάει 100% τις βλαβερές UVA και UVB ακτίνες του ήλιου. Επίσης σημαντικό είναι να είναι αδιάβροχες και οικολογικές.

Ζητήστε μας να έχει γίνει επεξεργασία ενάντια στους μύκητες Είναι πολύ σημαντικό οι τέντες που θα επιλέξετε για τη βεράντα σας να έχουν υποστεί ειδική επεξεργασία ενάντια στους μύκητες η οποία εμποδίζει τα τεντόπανα να σαπίσουν.

Προσέξτε τον μηχανισμό της τέντας Ο μηχανισμός της τέντας πρέπει να στηρίζεται σε υψηλής αντοχής βραχίονα ώστε να τεντώνεται τέλεια το ύφασμα της τέντας και να λειτουργεί αθόρυβα. Είναι πολύ σημαντικό η τέντα σας να αντέχει στο βάρος και να μην σχίζεται όταν φυσάει ή βρέχει.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *